Kontrastmarkering är bra för att markera skillnad

En sak som inte alla kanske tänkt på, det är att det på vissa ställen finns en kontrastmarkering. En kontrastmarkering är till för att man ska markera att det sker något, att det är skillnad på något. Dessa kontrastmarkeringar sitter ofta på trappor, glaspartier och andra saker. Det för att alla ska se, att nu är det något som ändras här.

Det finns även kontrastmarkeringar som finns där för att synskadade ska kunna känna av att det blir skillnad i nivå eller så för att de ska kunna orientera sig på rätt sätt och hitta dit de är på väg. Markeringar med kontraster sätt ofta upp på dörrars slagriktning, samt på glaspartier och på trappor.

Kontrastmarkeringar visar vad som händer

Med en kontrastmarkering så märker man av att nu sker det något nytt. Det är en ny nivå eller det kommer en trappa. De visar även på att nu är det glasvägg här och det hindrar oss att råka gå rakt in i det. Glaspartier utan kontrastmarkeringar kan annars vara svåra att se och upptäcka.

Det är mycket vanligt att dessa typer av markeringar finns i det offentliga. Så som där man åker buss, tåg eller liknande, samt i offentliga byggnader. Ett företag som erbjuder en mängd olika produkter inom detta är Taktil Profil AB. Hos dem finns det även en mängd andra bra produkter så som ledstråk, och annat som underlättar och ökar tillgängligheten för många ute i samhället. Vill du veta mer är det bara att besöka deras hemsida.