Upplev äventyret med cykelvagn för barn

Att ta cykelvagnen till mataffären eller till förskolan för att lämna av barnen är ett roligt sätt att transportera barnen och dig själv! Med hjälp av cykelvagn till barn kan ni uppleva friheten och äventyret ute i naturen. Varför inte ta med båda barnen i en cykelvagn och åka till skogen eller till badplatsen om vädret tillåter? Det är både praktiskt och ett sätt att cykla med barnen, istället för att ta bilen överallt. Det behöver nödvändigtvis inte bara vara cykeln som den används till utan kan också vara ett bra komplement på promenaden, joggingturen eller när du åker längdskidor. 

Att montera cykelvagnar till barnen

Det är viktigt att en cykelvagn för barn monteras korrekt och främst att den förankras ordentligt på cykeln med en säkerhetskedja eller säkerhetsrem som brukar följa med vid köpet. Det är också väsentligt att kolla på själva cykeln - är den i bra skick? Fungerar bromsar och reflexer? Är ringklockan kontrollerad? När barnen sedan sitter i cykelvagnen är det betydelsefullt att kolla så säkerhetsbältet är stabilt och sitter som den borde. Det är ett lagstadgat krav att barnen använder hjälm när de åker i vagnen och ett tips är att du som förare också bär hjälm för att föregå med gott exempel.

Om det är svårt att välja cykelvagn finns det några frågeställningar man kan ställa sig. Ska vagnen passa för ett eller flera barn? Vilken färg vill du att den ska vara? Letar du efter något speciellt varumärke? Det finns ett brett utbud av cykelvagnar till barn och det finns garanti någon som kommer passa just er familj.